Tuesday, March 3, 2009

23/the funeral/soul meets body

DISCLAIMER: Postul asta e un manifest anti-indie people :)), oamenii de la noi, desigur. In rest, numai de bine.



Nu credeam ca o sa bloguiesc despre Jimmy Eat World! Desi nu sunt neaparat reprezentativi pentru muzica pe care o ascult in general, imi plac!, si cred ca e timpul sa recunosc. Azi mi-am dat seama ca 23 are mare relevanta in momentele astea, asa ca le-a venit si lor randu'. Am citit recent pe un blog de muzica strainez ca in cazul lor, parerile se impart intre cele doua extreme, adica fie ii iubesti, fie ii urasti - am observat ca in peisajul indie-whatever de pe la noi, e bine sa nu iti placa (alaturi de Death Cab for Cutie sau Band of Horses) pentru ca sunt mainstream sau ceva.

Jimmy Eat World s-au format in Arizona acum vreo 15 ani si au lansat 6 albume. Succesul a venit odata cu albumul "Bleed American," lansat in 2001, de pe care face parte si piesa "The Middle" pe care probabil ca multa lume o stie.

site oficial
myspace
"23" lyrics

***

...si ca sa moara toti coolanii, ne intoarcem si spre celelalte doua big no-nos of cool: Band of Horses si Death Cab for Cutie (si pentru ca in my mind, they go hand in hand)



Band of Horses s-au format in Seattle, dar s-au mutat repede inspre sud, mai precis in Carolina de Nord where they belong. Unpretentious southern rock, great tunes, there's just a great overall vibe to them.




site oficial
myspace
"the funeral" lyrics

***




Death Cab for Cutie hail from the wonderful state of Washington. S-au format in 1997 si au lansat opt albume, ultimul, "Narrow Stairs," in mai 2008. Solistul, Ben Gibbard, a facut si The Postal Service, canta si singur, are si proiectul lui solo, All-time Quarterback. Viva the nerds!

Death Cab for Cutie - Soul Meets Body (CD: Plans, 2005)

site oficial
myspace
"soul meets body" lyrics

0 comments: