Wednesday, August 27, 2008

Impotentul

Dragii mei, in seara asta vom fi foarte sinceri. Vom vorbi despre adevaratele pericole care ne pandesc din spatele tufisurilor de trandafiri. Nu o sa pasim, o sa alergam prin ele. Fara menajamente, fara ascunzisuri stravezii si adeseori penibile. Iar la final, vom degaja iubire si intelegere, adica ingredientele de care este nevoie pentru a fi fericit. Vom preschimba singuratatea in extaz, saracia in virtute, iar prostia in preamarire.

In primul capitol vom vorbi cu delicatete despre omul las care nici macar nu isi adulmeca propria-i impotenta. Si aici nu ne referim neaparat la impotenta fizica pentru ca dupa cum stim, dragii mei, aceea are sanse de vindecare. Nu vorbim nici macar despre impotenta intelectuala fiindca pana si aceea poate fi disimulata, si la urma urmei, in societate poate fi chiar un MARE avantaj. Mare cu majuscule, dragii mei. Ne referim la impotenta spirituala, nu aceea a creierului, ci aceea a mintii. Cine nu face diferenta sa fuga repede la un control. Ar putea suferi de impotenta.

Sunt multe de spus, dar ne vom opri, din motive obiective - nu traim vesnic - asupra unui singur aspect. Impotentul devine foarte interesant atunci cand isi cauta "jumatatea". Ce ma amuza cel mai mult la acest spectacol cu-adevarat grotesc este faptul ca de cele mai multe ori, impotentul nu este atras de impotenti. Cu alte cuvinte, impotentul incearca sa isi ascunda adevarata identitate, sa se amestece printre creaturi cu idei, spiritualitate, conceptii, suisuri si coborasuri. Impotentul nu stie, din pacate, ca nicio astfel de alaturare nu poate supravietui. Impotentul va incerca sa convinga ca si el poate, ca si el stie, ca si el este, cand in realitate, impotentul nu poate, nu stie, si cu siguranta, nu este nimic. Cu toate astea, impotentul nu stie ca pe pieptul lui zace litera stacojie.

Atunci cand litera devine vizibila, impotentul isi da seama ca singura sansa este cineva la fel de impotent ca si el. Urmeaza, frumosii mei, perioada in care impotentul nostru incepe sa se obisnuiasca, dupa o perioada de revolta, cu gandul si soarta lui. Atunci impotentul isi gaseste o soricica sau un soricel. Aceasta specie se deosebeste de impotentul pur prin cateva trasaturi demne de luat in seama. Soricica, sa ne referim la dansa fiindca este preferata autoarei, este in primul rand o wannabe. Soricica poate sa fie, de la caz la caz, fie o wannabe artista fie o wannabe yuppie. De cele mai multe ori este o combinatie hazlie a celor doua. Soricica nu este nici frumoasa, nici amuzanta, nici inteligenta, soricica este...soricica. Cea mai mare calitate a ei este "puterea" de a se pierde in multime. De fapt, cand iubesti o soricica le iubesti pe toate! Iar impotentului ii place asta. Cand o intalneste, impotentul se simte implinit: acum exista cineva mai fad si mai straveziu decat el! Viata incepe sa aiba sens.

2 comments:

Unknown said...

Well well well......

Anonymous said...

tare mi-e ca s crescuti pe malul unei statii de iepurare