Saturday, May 31, 2008

Fake Empire

E bun si zacutul in cabina de dus la ceva. Te poate ajuta, spre exemplu, sa intelegi de ce iti este frica, de ce te feresti cu atata putere. Te poate face sa zambesti la gandul ca daca ai pune jumatate din efortul de a te apara in ceva constructiv, acum n-ai mai zace cu apa rece in cap candva la 6 dimineata incercand sa te trezesti, fara mare succes de altfel… Stam toti la o masa, toti atat de fashionably emotionally (un)available… so pretentious. Fiecare se mandreste cu gaurile lasate de ex-lovers, ex-friends si Xs in general. Esecurile devin deodata motiv de lauda. Pe de alta parte, toti si totul suntem si este un esec. Asa mi-a zis aseara o fata al carei nume nu mi-l amintesc (l-am stiut oare vreodata?) She might be on to something, Jerry.

E ciudat cum uitatul la placile de faianta de pe zidul din fata mea ma hipnotizeaza. Chitul dispare cu cat ma uit mai puternic si mai profound. Liniile se estompeaza, marginile se rotunjesc…imi dau seama ca e chestie de perspectiva. Totusi, nu pot sa nu ma gandesc ca daca m-as uita cu tot atata staruinta la posibilitati abstracte as reusi sa le pun in practica. Nu zic mai mult ca n-are sens; cel putin nu pana cand nu ma despart de ganduri hiperbolizate de fericire si implinire alaturi de oameni care sunt fericiti si impliniti fara mine. Trebuie mai intai sa inteleg cum un prieten de-o viata te abandoneaza; si nici macar nu o face atunci cand ai mai mare nevoie, ci in clipa in care el nu mai are. Si ce este cel mai trist e ca nu realizeaza ca prieteniile din copilarie nu pot sari in aer pur si simplu, ele te macina inainte sa inceapa sa se dezintegreze. Si nici macar dupa ce se dezintegreaza nu dispar, ci aluneca incet printre vinovati, si ingreuneaza aerul pe care-l respiram atunci cand ne intalnim. Mi-e dor de tine, dar nu stiu cum sa trec peste ce (cred eu ca) s-a intamplat.

Si cate si mai cate. Zacutul in dus are intotdeauna nevoie de soundtrack.



love for the '60s


Easy Rider, biatch!



Friday, May 30, 2008

The National


I wanna hurry home to you
put on a slow, dumb show for you
and crack you up
so you can put a blue ribbon on my brain
god I’m very, very frightened
I’ll overdo it

Brooklyn-based, un pic de Tindersticks, un pic de Tom Waits, un pic de Walkmen - varianta mai pasnica & less filed with hatred. suna un pic si a Madrugada - cine nu-i stie, sa remedieze de urgenta situatia!


site oficial
myspace
slow show @ aol live

Thursday, May 29, 2008

Tom & Scarlett

Who knew that the most beautiful girl in town could also sing!

Wednesday, May 28, 2008

songs: ohia

Jason Molina

a happy song for the happiest few days in a long time (?)


Monday, May 26, 2008

Dedicatie speciala



(yes, once again. shove it)

Zilele astea au fost foarte incarcate pentru mine. Printre restante si crize de personalitate, am avut totusi ragazul de a ma gandi si la altceva. In plus, niste evenimente recente total neasteptate mi-au dat teme suplimentare pentru meditatie :D Desi eu nu sunt direct 'atinsa' de ce s-a intamplat, am simtit nevoia sa ma adresez intr-un post (cu dedicatie speciala!) celor care sunt afectate. Recunosc, primul impuls a fost sa rad si sa batjocoresc persoana in cauza si situatia, detasandu-ma complet de ea/ele prin simplul fapt ca eu nu am declansat, si nici nu am incurajat nimic. Stii cum e, unele lucruri se intampla si gata...ca un gainat de porumbel pe cardiganul preferat (eventual si din casmir)... La o a doua privire, lucrurile parca nu mai erau asa amuzante - nici chiar pentru mine. And trust me, I MOCK, BABY!

Life's fucked up.... Se intampla ca intr-o seara de vineri, pe la ora 12, "iubi" sa sune pe altcineva - nici nu conteaza cat de bine o cunoaste, fiindca iubi e disperat sa scape, asa ca o sa-i spuna ca vrea sa-i faca o vizita nocturna. Cea in cauza, daca este willing & able, probabil ii va spune sa vina, pentru ca ea nu e datoare sa aiba grija de relatia lu' iubi cu printesa. Daca individa va refuza, iubi va recurge la cele mai josnice tertipuri pentru a o convinge: "dar te iubesc!," "uite, sunt aproape insurat, dar pe tine te vreau!," "da-mi o sansa" si alte astfel de replici libidinoase pe care numai un iubi le poate emite. Miza nu sta in raspunsul pe care individa il da pentru ca decizia ei nu-l schimba nici pe iubi, nici pe printi. Totusi, din acest moment, cheia e la individa: daca e proasta, il cheama, si il si crede, iar in cateva luni ajunge ea in locul printesei actuale. Daca nu e proasta, errr...speciala si inocenta precum printesa, il poate chema, dar la final il va trimite pe iubi inapoi in sanul familiei lui, in locul de unde s-a tarat acum 27 de ani. Iar daca refuza, nu refuza pentru tine, printi, pentru ca tu nu valorezi nici cat o ceapa degerata. De fapt, valorezi cam cat el. Tu esti o vacuta care bate des din gene si tine boticul tuguiat. Sau si mai grav si mai enervant, esti o pseudo-printi care se preface mare intelectuala si artista care da pe-afara de independenta si dorinta de afirmare. Pardon, ma duc sa vomit - continui in cateva minute.

Deci: pentru toate femeile care cred ca lor nu li se poate intampla "asa ceva" pentru ca iubi e cuminte si "ma iubeste"... well, ele merita. Si daca stau sa ma gandesc ca majoritatea covarsitoare a barbatilor agreeaza femeile proaste (desi nu recunosc), probabil ca pot spune ca se merita unii pe ceilalti. Si credeti-ma, gasculitelor inocente si inofensive, vi se va intampla. Si stiti de ce? Fiindca sunteti printese, iar ei iubi. It's the circle of life, bitch.


orice asemanare cu vreo situatie reala este pur intamplatoare.

Saturday, May 24, 2008

Mai exista barbati eleganti!


Ei, macar unu! Tot e bine.

The beautiful beautiful BEAUTIFUL Rufus Wainwright.
Wonderful, wonderful man + music.




site oficial
myspace
lyrics

Friday, May 23, 2008

Paper aeroplane

Australian music sensation Angus & Julia Stone (thanks Liar!)

great
video
myspace
oficial

Thursday, May 22, 2008

now let's have some fun

Suntem in Brooklyn, in partea "happy to be alive, let's party and get shitfaced". MGMT cica se numeau Management inainte, I had no idea. Pentru mine recunosc ca sunt o descoperire foarte recenta. Nu imi amintesc ultima oara cand mi-a placut o piesa atat de mult inca de la prima ascultare. Unde mai pui ca sunt si ciudatei & draguti, iar videoclipul este minunat :) And the lyrics...oh, the lyrics! Awesomeness.




Myspace
Video
Lyrics

MGMT debut album, Oracular Spectacular. Buy it!

Wednesday, May 21, 2008

I don't know what happened, things got out of hand...




myspace

Friday, May 16, 2008

who cares who sees anything

Roll the window down
This cool night air is curious
Let the whole world look in
Who cares who sees anything?

pentru adolescenta, pentru noi 3 in fata la un concert pe care l-am asteptat prea mult
pentru noptile trecute si tot scrumul de pe masa
pentru ca si mie imi place Tool; si da, stiu ca asta nu conteaza

pentru canapeaua lui cu filme si vise


Thursday, May 15, 2008

it's been so dull since you left Nashville

azi:


Sunday, May 11, 2008

Swans


A cute Scot. An even cuter song. Enjoy.

Off topic, I wish I was in Fort Worth. Wandering the streets.
Acolo ingerii merg liberi pe strada. Ingeri asa cum ii vad eu, cu tricouri jerpelite, conversi cu talpi ingalbenite si barbi nerase dintr-o lipsa acuta de timp. Ati observat ca aici lumea nu mai crede in ingeri? Si astfel ei nu-si mai pot face treaba, iar lumea se plange, se plange, se plange. Cum sa mai alerge nestingheriti pe bulevardele principale daca avem "angel police" care-i asteapta cu bate si apa clocotita? Le e frica.
Ingerilor nu li se mai permite sa fie ingeri.






Friday, May 9, 2008

you make me lose my buttons oh yeah




Thursday, May 8, 2008

Let's dance




Wednesday, May 7, 2008

Covers of the day


Rock Plaza Central Port O'Brien


Doua dintre cele mai mari hituri de top 40 ale ultimilor ani, My Humps (Black Eyed Peas) si SexyBack (Justin Timberlake) coveruite de Port O'Brien (I love them!) si Rock Plaza Central care pentru mine sunt o descoperire recenta. Sunt o trupa canadiana formata in Toronto undeva pe la mijlocul anilor '90, si au primit very good reviews de la Pitchfork Media. Au lansat 3 albume, ultimul in 2006 - Are We Not Horses.

Nici nu ma pot hotari care imi place mai mult! So check 'em out.




+ Port O'Brien - My Humps - look it up


Tuesday, May 6, 2008

finding out what you don't know


...we've all got them!

Cum nu sunt nici pe departe fan al formatiei Sparta, little did I know ascultand Sleepercar ca membrul fondator al acesteia din urma este chitaristul de la (the deceased) At the Drive-in & Sparta. E mai mult decat surprinzator avand in vedere genurile complet diferite abordate de cele trei trupe. Sleepercar e o trupa relativ noua, ceea ce ma face sa cred ca Mr. Jim Ward a fost unhappy for quite some time in celelalte proiecte. A, si in caz ca dupa ce-i ascultati nu va dati seama, Sleepercar sunt din West Texas, acolo unde daca iti arunci privirea prea departe, o pierzi prin Mexic.




Sleepercar canta alternative country. Similar: My Morning Jacket, Wilco, Calexico.

site oficial
myspace

Monday, May 5, 2008

Ravens and Chimes

NYC band. Enough said.




site oficial
myspace

Sunday, May 4, 2008

Loney, Dear

Loney, Dear este proiectul suedezului Emil Svanängen. Dupa 4 albume self-released, in 2006 semneaza cu Sub Pop Records.




bio sub pop records
myspace
site oficial


Take a leap of faith with me

Friday, May 2, 2008

Final Fantasy

Introducing Wonder Kid Owen Pallett....



*album: He Poos Clouds (2006)


site oficial

Thursday, May 1, 2008

to the silent place of choir voices

Cand o ascult ma gandesc la vestul salbatic, la limonada cu multa gheata in pahare inalte si aburite, chitari scorojite, la desertul lor, la mers pe jos, la...
Loneliness can be warm sometimes.