Tuesday, February 26, 2008

Elefant

Elefant este o trupa de indie rock formata la inceputul anilor 2000 la New York de catre solistul Diego Garcia - nascut la Detroit din parinti argentieni, fascinat de Iggy Pop, si absolvent de Brown University (!). Quite the combo. Piesele Elefant te duc cu gandul la David Bowie, Morrissey, The Cure, Siouxsie & The Banshees, cu un sound exuberant si "polished" asa cum ii sta bine unei trupe de gen formata in NYC.
Similar sounds:
She Wants Revenge, stellastarr*, Interpol, The Fever, etc.

Elefant: Diego Garcia (voce), Jeff Berrall (bass), Mod (chitara) si Kevin McAdam (tobe)




Monday, February 25, 2008

Liars


Soundul trupei Liars combina numeroase elemente ce nu par compatibile la prima vedere, de la punk la new wave. Solistul Angus Andrew este australian, dar trupa s-a format in NY la inceputul anilor '00. Au 4 albume la activ, cu nume dintre cele mai ciudate: They Threw Us All in a Trench and Stuck a Monument on Top (2002), They Were Wrong so We Drowned (2004), Drum's Not Dead (2006) si cel mai recent, Liars, lansat in August 2007.

Art rock at its best.


Sunday, February 24, 2008

If there's one thing that I could never confess


Pentru toti paysanii din noi, un strop de indie pop galez.





Saturday, February 23, 2008

Yves Saint Laurent shades in the darkness

For those dancing days, si pentru ca asa vreau eu, azi postez de doua ori.


You got to burn your lips, keep your feelings alive


Garage revival: step 1.



Friday, February 22, 2008

over the dogs down below, they'll bark at our shadows

Foto: Neil Hannon

The Divine Comedy s-a format in Irlanda de Nord pe la sfarsitul anilor '80, dar in toti acesti ani singurul membru constant al trupei a ramas Neil Hannon (voce). Au 9 albume la activ, cel mai recent fiind lansat in 2006 (Victory for the Comic Muse - I highly recommend it)



Thursday, February 21, 2008

Editors



Editors, din nou. Pentru ca sunt fabulosi, si pentru ca live-ul asta e foarte intim, parca s-au strans la mine in sufragerie :D

Tom Smith is just too cool for words. Besides, these guys can pose!


Wednesday, February 20, 2008

In Loving Memory of Elizabeth


Eels este proiectul lui Mark Oliver Everett, ceilalti membri ai trupei schimbandu-se destul de des. Omul asta are o poveste de viata cel putin iesita din comun. Tatal sau, un faimos fizician american a fost gasit mort chiar de fiul sau cand acesta din urma avea doar 19 ani. Urmeaza un adevarat sir al pierderilor. Isi pierde apoi sora sa, care suferea de schizofrenie si care s-a sinucis in 1996, pentru ca doi ani mai tarziu, sa isi piarda si mama, dupa o lunga lupta cu cancerul. In atacurile de la 11 Septembrie moare si verisoara lui Mark, care era stewardesa intr-unul dintre avioanele deturnate.

Piesa de mai jos a fost scrisa de Mark in memoria surorii sale, Elizabeth.

Tuesday, February 19, 2008

it's been a dreamless sleep



Throw me a dream please, it's been a dreamless sleep
For such a long time, such a long time

Sunday, February 17, 2008

Bonnie 'Prince' Billy


Tout comprendre c'est tout pardonner.

Bonnie 'Prince' Billy=Will Oldham. Will Oldham s-a nascut in Kentucky prin '70 si canta de vreo 15 ani. Palace Music, Palace Brothers, Palace Songs, toate sunt in esenta Will Oldham singer/songwriter cu diversi muzicieni pe care i-a ales pentru proiectele in cauza.

Probably one of the most underrated singers/songwriters ever, so ENJOY







If you liked him, consider: My Morning Jacket, Devendra Banhart, CocoRosie, Smog.

Saturday, February 16, 2008

She Wants Revenge

Detalii

She Wants Revenge este o trupa noua (believe it or not, from California, baby) care si-a lansat primul album in 2005. Piesa pe care am ales-o, Tear You Apart, are un videoclip foarte bun regizat de Joaquin Phoenix. Culmea, asta e unul dintre motivele pentru care am ales sa postez o varianta live a piesei. Poti risca sa fii prins de videoclip si sa pierzi fix miezul piesei. In al doilea rand, videoclipul cu pricina a fost postat pe youtube fara posibilitatea de a fi embedded. Il puteti viziona pe youtube urmand linkul.



Download the son

Friday, February 15, 2008

Rest my chemistry

Once more with feeling.
I love you, Paulie.

Thursday, February 14, 2008

Placebo

Placebo e una dintre trupele pe care le ascultam zilnic la casti si acasa (de pe casete) in clasele a 8a - a 9a si pe care le ascult si acum, probabil la fel de des. Concertul din august 2006 a fost un vis. De-asta am si ales o varianta live a acestei piese, fiindca sunt o trupa foarte buna de live dupa parerea mea.

Wednesday, February 13, 2008

(PostSecret)

Welcome to the PostSecret community.

Acestui Frank i-a venit acum 3-4 ani ideea geniala! de a face un blog pe care sa posteze secretele oamenilor sub forma unor carti postale. O idee incredibila, materializata in mod exemplar. A facut blogul, l-a popularizat, oamenii au inceput sa confectioneze carti postale care le dezvaluiau secretele, si mai mult, sa le si trimita acestui necunoscut pentru ca lumea intreaga sa le afle. Eliberare! Watch the video.

PostSecret

PostSecret Mini-Movie

Add to My Profile | More Videos

Tuesday, February 12, 2008

Donora

Cu greu reusesc sa ridic capul din pamant intr-un gest emfatic si fad in acelasi timp. Imi arunc ochii pe fereastra cu o miscare mecanica. Stii, genul de chestie pe care o faci atunci cand nimeni nu priveste desi speri sa te vada cineva, sa iti recunoasca tristetea impusa de trecerea plicticoasa a zilelor, stii ca la o proba de patinaj artistic. In cana nu mai este nici un strop de ceai, dar focul si mai ales caldura lui sunt doua lucruri pe care nu vreau sa le simt acum aproape de mine. As vrea sa simt mana ta peste a mea intr-un gest la fel de teatral, stii ca imi plac momentele astea pretentioase.

In ultima vreme, te cern zilnic prin sita mainii mele stangi, mana malefica si atotstiutoare care te ia, te invarte si te arunca tot in mine. Te beau in tacere, putin cate putin. Am mainile reci si goale, si asta pentru ca nu am crezut niciodata in ingeri hidosi care vin sa salveze, care aluneca pe nori si ma ating in crestet parinteste. Uneori te mai simt in stomac, alunecand printre bucati din ieri si frici de maine, printre nume care tremura si cioburi ascutite pe care eu inca mai calc. Te amesteci cu fumul in care traiesc si te cocoti pe cladirile din jurul meu, te arcuiesti intamplator si ridici din spranceana. Sa iti amintesti continuu gustul prajituricii atasate cafelei. Stiu ca obosesti, dar altfel puful de lebada se imprastie si redevenim cerati si reci. Maine o sa ma enervez si o sa traduc totul in japoneza ca sa nu mai inteleg.





Donora este o trupa din Pittsburgh, Pennsylvania si cuprinde trei membri. Deoarece inca nu au o casa de discuri, prin urmare, nici un contract, pot fi ascultati deocamdata doar pe Myspace. Apropos, in caz ca va intrebati, numele trupei vine de la un cartier al lui Washington County, PA - situat la 30km sud de Pittsburgh (Wikipedia)

Sunday, February 10, 2008

Down in the sleep at the airplane races

Ceea ce nu ti-am putut spune atunci este ca nici eu nu ma pot uita la videoclipul piesei. Si pe mine ma face sa ma simt asa, cumva. Am fost muta atunci, asa ca iti spun acum, fara fum, vodka orange cu impleticeala ei, fara old ghosts from the past, si niste ochi verzi in fata carora am descoperit ca ma balbai la fel ca atunci, si ca probabil asa va fi mereu.

In alta ordine de idei, tarisoara noastra draga a mai fost evitata de un concert, si nu oricare, ci Smashing Pumpkins. Ultimul lor turneu i-a adus pana la Praga de exemplu, pe 30 ianuarie 2008. Oh, what a night this would've been!

Saturday, February 9, 2008

shine through the light


tu: visez sa imbatranesc si sa stau acasa la mine
tu: sa cultiv chestii
tu: si flori
tu: sa stau pe peluza
tu: sa respir
tu: sa citesc
tu: si sa ascult swing
eu:
ma deprima gandurile astea
tu:
nu trebuie
tu: ne trebuie
eu: nu vreau la sanatoriu
eu: cu gandurile si ratarile mele
tu:
ma pis pe ale mele...
tu: ce ar fi sa ne schimbam
tu: sa vina ziua in care sa spunem
tu: ce dracu s-a intamplat? ca nu mai am ganduri


tu: acum sunt mai linisit.
m-ai sunat mai devreme
nu am vrut sa raspund ca eram prea suparat
sper ca esti bine
uneori mi-e dor de tine
alteori ma gandesc la distante
la energii risipite pe drumuri


Friday, February 8, 2008

hell and high water

Polly-Jean-Harvey, ever heard a cooler name? I know I haven't.

eu: nu mai ofta
eu: ca te ridezi
tu: ba fac ce vreau
tu: sa ma ridez
tu: vreau sa fiu batran

eu: cati mai am la dispozitie?
tu: cati mai ai?
tu: pana te saturi
tu: pana ti-e suficient
tu: pana o luam razna de tot
tu: pai numai mie sa-mi fie suficient?
tu: si pana nu mai are nicio semnificatie

tu: azi m-au pupat cam multi
eu: sunt convinsa
tu: sper ca nu ai sa repeti figurile… vreau ceva neasteptat. nou
tu: cu buzele cumva
tu: pune-ti ceva pe buze
tu: fulgi de ovaz
tu: pene
tu: ceva...

Thursday, February 7, 2008

Una notte a Bucarest...


In amintirea unei nopti fabuloase, toamna trecuta la Sala Palatului.




Tuesday, February 5, 2008

lost cause

No words are necessary. Great anthem potential I'm tired of fighting, fighting for a lost cause.
The wonderful Beck, live in London 2003.


Monday, February 4, 2008

chi porta gli occhiali






O alta descoperire gratie posturilor (geniale!) de radio din Italia. Mi-a ramas in minte piesa asta, am venit acasa si am cautat-o, iar acum o impart cu toata lumea.
Grandissimo Rino.











Versurile aici

Sunday, February 3, 2008

Mr. Rice, boyfriend extraordinaire!

Nascut in Virginia, Jonathan Rice este cantaret, actor, si iubitul lui Jenny Lewis de la Rilo Kiley. Cei doi au cateva piese cantate live in duet care nu te pot duce cu gandul decat la Johnny & June. Reinterpreted.

Friday, February 1, 2008

Brandon Inc.

Dupa cum ziceam intr-un post mai vechi, uneori e bine sa privesti in trecut fiindca poti avea surprize placute. Asta este una dintre ele. Prin clasa a 10-a am descoperit "Romeo and Juliet" de la Dire Straits, iar acum un cover care finally does it justice (merci Mihai!)

So this is The Killers, multa emotie, si la mine si la ei.


Neutral Milk Hotel

Fii atent. Eram toti 3 in masina, pe bancheta din spate. Masina era alba, iar soferul nebun. Conducea cu 200 km/h dar numai eu eram ingrozita. Tu aveai parul mare si ondulat, iar eu il aveam strans intr-o coada smotocita. Ce mai, eram dezmatata. Si aveam un hanorac negru cu gluga, tu un tricou gri iar el unul alb, cu maneci foarte scurte si strans in jurul gatului. Parul lui era perfect aranjat, fascinant de drept si lucios in acelasi timp. Nu e corect, nu era corect nici atunci. Masina era mica si rotunda, cu o bancheta ingusta si joasa astfel incat genunchii ne erau prea sus. Foarte incomod, iti spun. El vorbea incontinuu, tu erai mut, iar eu ascultam cu mare atentie, ii sorbeam cuvintele. Pe tine nici nu prea te observam. Din cand in cand, la un viraj luat cu aceeasi viteza ametitoare, eram nevoita sa realizez ca esti si tu acolo. In stanga mea. El gesticula si vorbea tare, deranjant de tare.

Asculta in continuare. Jucase intr-un film si tot povestea despre asta. Era mare actor, si era laudaros si vulgar in toate felurile in care cineva poate fi vulgar. Soferul nu incetinea. Am uitat sa iti spun ca era noapte si batea vantul; nu foarte tare, dar indeajuns incat la viraje sa simtim. El trancanea incontinuu, tu facusei ochii mari si te uitai la el; nici nu stiu daca mai clipeai. Avea maini frumoase, cu incheieturi elegante si degete care parca alunecau pe aerul din jurul nostru in gesturi ample si teatrale care ne placeau la nebunie. Noi ne sufocam, dar el vorbea in continuare. Povestea despre afisul filmului, despre pozele care i se facusera pentru acesta, si noi uitam ca trebuia sa ajungem undeva. Ne holbam ca doi copii in magazinul cu jucarii. Si atunci am realizat ca e usor sa fii curva cuiva atunci cand persoana in cauza este un mare actor. Am ridicat din umeri si am zambit in sinea mea, fericita de revelatia avuta intr-o noapte cetoasa, intr-o masina mica si alba condusa de un nebun.

Dar a sunat telefonul, iar voi doi ati disparut. Probabil am reusit sa ies cumva dintre voi, sa nu imi mai fie atat de cald si sa respir cu adevarat din nou. Probabil masina nu mai era alba, iar eu nu am mai putut suporta.

Ce avem in comun eu si Jack Kerouac? Amandoi te-am visat pe tine. Si intr-o zi o sa avem amandoi o carte a viselor.