Thursday, January 31, 2008

David Gray

aka an old old love affair




OCS

Pentru ca uneori lucrurile nu sunt chiar atat de negre pe cum le anticipezi, pentru ca nimeni si nimic nu este perfect decat dupa ce nu mai este.

Pentru idealizarea momentelor, pentru oamenii pe care i-ai iubit.

Pentru ca sunt oameni pe care o sa-i iubesti toata viata, indiferent unde si cum sunt.

Pentru ca unele lucruri nu se schimba niciodata.

Pentru claritatea de pe urma, mintea pe care atunci nu o aveam, si cea pe care nu o mai avem acum.

Pentru clipe ce nu credeam ca vor veni, pentru o anume clipa careia nu credeam ca-i pot (putem) supravietui.

Pentru "coma, voma si sobolanul", Union Jack (RIP), pentru comablack si toti ceilalti descreierati, pentru parul verde al lui Nucu, pentru maria si baz, "comaaaa" strigat de mox, pentru ace de siguranta si cheite de la cutii de cola, multe, multe cutii de cola.

Pentru ca uneori e bine sa privesti in urma, poti avea o surpriza placuta.

Si te intrebi si tu, ca si mine, de ce la final nu iese bine


Wednesday, January 30, 2008

you know what you gotta do


Photo: Nick Urata



Lyrics here

Tuesday, January 29, 2008

Beirut




Zach Condon, 22 de ani. Titular de proiect.
Soundul va poate duce cu gandul la Neutral Milk Hotel (exista niste legaturi intre cele doua trupe) sau la Magnetic Fields pe care va incurajez sa-i descoperiti (in cazul in care nu ati facut-o deja).






Saturday, January 26, 2008

Echo & The Bunnymen

Cand asculti “The Killing Moon” si fumezi tigara de la tigara aproape ca iti doresti sa rememorezi acel moment in care te-ai aruncat in gol. Totul se deruleaza incet, nu ca intr-un film mut. Momentul in care ai descoperit pe pielea ta ca pana si atunci cand plutesti trebuie sa fii curajos. Vocile iti rasuna mai tare ca oricand, apropiindu-se asurzitor de obrajii tai nebarbieriti si plansi. Ultimul gest de neputinta vine ca o glorificare a unui trai decent, dar mut si japonez. Nu-ti poti opri gandurile sa curga la fel cum nu poti opri un tren fara sa te alegi macar cu o sperietura zdravana, iar de sperieturi esti satul. De socuri electrice, dusuri reci si gradini perfecte englezesti. Parca te-ai balaci in namol, parca ai sari de la etaj in iarba uda, parca te-ai scufunda, cu fata in jos, in zapada imaculata dintr-un oras murdar, murdar, murdar.

Rezonezi deja cu ideea plonjatului. Macar acum sa faci lucrurile asa cum trebuie, fara confuzie, ezitari, si intrebari patetice pe care le imparti cu restul muritorilor de rand care nu pot vedea dincolo de perfectiunea gradinilor englezesti. Ai vrea ca din ceainic sa curga ceai necontenit, ca de dincolo de ziduri sa iasa lumina, iar din tavanul crapat sa iasa raspunsuri ca macar acum, in ceasul al 12-lea, sa stii ce ai de facut si cum poti ajunge acolo unde iti doresti atat de mult. Probabil ca nici acum nu poti articula asa cum ti-ai dorit, nici acum parul nu iti este perfect drept, sau lentilele ochelarilor perfect curate.

Chiar si acum te temi de soneria telefonului, de intrebarile malitioase ale celor care traiesc vesnic dincolo de zid, in lumina orbitoare a unor zori ce nu par a cunoaste inceput sau sfarsit. Aproape ai vrea sa treci prin ziduri si sa li te alaturi, dar te temi ca ochelarii tai nu vor rezista la lumina. Devii fad si inodor. Nu te mai poti transforma intr-un voal delicat ce poate pluti peste tot prin camera, ci ramai tintuit intr-un scaun urat, de birou, acoperit cu piele neagra. Nu iti mai poti ridica picioarele si nu mai poti bate elegant din gene. Ochii iti sunt tintuiti pe tavanul alb si jos al camerei tale, mica si sufocanta precum toate celulele, precum toate sarcofagurile.

Ei bine, tu ai sarit. Ai plonjat. Te-ai aruncat cat de tare ai putut. O cautai pe Zenobia ta, cea ascunsa sub streasina mintii tale. O cautai, dar ea nu te cauta pe tine, si tu stii cel mai bine ca nu poti gasi pe nimeni cu forta. Zenobia nu are nevoie de tine, iar tu trebuie sa fii singur.

Friday, January 25, 2008

Stellastarr*

'80s influence
good tunes & hairdos
the purest form of NYC cool
former art students





Thursday, January 24, 2008

10/21 was a sad day


RIP Beautiful boy.
You will be missed.



Wednesday, January 23, 2008

I wanted to walk a trail with no end in sight


Tuesday, January 22, 2008

Nick Drake



Monday, January 21, 2008

Of ghosts & beautiful tunes

Da, Band of Horses incep sa semene cu My Morning Jacket. So what?


Saturday, January 19, 2008

Siouxsie, Siouxsie


I've been procrastinating this post because I didn't know which songs to choose since I realized posting their entire discography was not an option (fileden offers limited storage :D)

"None of them are as good as Siouxsie and the Banshees at full pelt. That's not dusty nostalgia, that's fact." (Morrissey, 1994)

What else is there to say about Siouxsie and the Banshees?



Friday, January 18, 2008

Cohen, who else?

Ma tot gandeam la un post cu Cohen, dar pur si simplu nu stiam de unde sa incep, ce explicatii sa dau, ce argumente (cat mai) convingatoare sa prezint, care sa fie prima propozitie, ce piesa as fi ales, si cate si mai cate... uneori e nevoie de o interventie din exterior ca sa te hotarasti.

Am vazut un film (aproape) genial (excluzand ultima parte) a carui coloana sonora incepe cu Mr. Cohen. In clipa in care am auzit acordurile (perfect alese si inserate fix la momentul potrivit) ale lui "I'm your man", am stiut ca am si piesa, si ca textul nu este important mai deloc.





si aici varianta lui rufus wainwright

Thursday, January 17, 2008

more than this

Postul asta are un scop pe care am decis sa il desconspir. Vreau sa aiba si copiii cul ce sa deplanga, si anume o intalnire intamplatoare pe blogul meu cu nimeni altul decat Bryan Ferry. Sa se planga ca e passe, si sa rada de costumul lui bleu care apropos, e genial.
Asa ca, a tribute to glam rock, '80s fashion and charm. Ladies and gents, I give you:




Toti avem dreptul la nostalgie, asa ca hai sa fim self-indulgent and pretentious pe cel mai bun soundtrack.

Wednesday, January 16, 2008

Jens vs. Jose

Singer/songwriter, suedezi, chitara, versuri frumoase, albume de debut foarte bune si apreciate, iar lista de asemanari intre cei doi poate continua.






Si o versiune fantastica a uneia dintre cele mai frumoase si mai reci piese scrise -si cantate-vreodata.


Sunday, January 13, 2008

The Boss



Cum o fi sa canti "this is your hometown" in Rockefeller Plaza, si sa canti din suflet? Pai, cred ca asa trebuie sa fie.

Saturday, January 12, 2008

Fiona Apple

Ma simt extrem de vinovata ca abia acum. Dar cred ca uneori e nevoie sa uiti ca sa te izbeasca si mai tare.

Apoi, alta vina. Am ales cel mai recent single al ei. Dar este o piesa fenomenala, iar pentru cei ce nu sunt familiarizati cu Fiona, piesa e destul de reprezentativa si totusi mai accesibila decat altele din repertoriul ei. Apoi, are un videoclip minunat, as spune genial si nu cred ca m-as insela.


Friday, January 11, 2008

The Frames

O descoperire recenta care mi-a ramas intiparita in minte. A little band, a little song. And the Irish magic. Intr-un alt live pe care l-am gasit pe youtube, solistul mentiona ca piesa asta este dedicata lui Bruce Springsteen. Inca un motiv pentru care-i iubesc.

Cel mai bun live pe care l-am gasit.




And the night you came
You won me all and all
And the better part of everything
Was born to run
And the price of fame
Is that they love you when you're gone